Danish Crown halter over tre kroner efter konkurrenter i juli

I juli har Danish Crown afregnet 3,05 kroner dårligere end gennemsnittet af sine konkurrenter, og afstanden op til det strategiske indtjeningsmål er dermed 3,88 kroner per kilo grisekød.

Det er ikke opmuntrende læsning, som ejerne af Danish Crown mandag kan læse hos erhvervsmediet Finans.

Finans har lavet beregninger, som bygger på data for afregningspriser for grisekød fra slagteriselskaberne i Danmark, Tyskland, Holland, Frankrig og Spanien, og her lyder det, at i juli har Danish Crown afregnet hele 3,05 kroner dårligere end gennemsnittet af sine konkurrenter. 

Dermed er man i juli 3,88 kroner per kilo grisekød fra sit strategiske indtjeningsmål om at sikre sine andelshavere en afregningspris, som er 83 øre højere per kilo kød end afregningen fra et vægtet gennemsnit af konkurrenterne.

I de første 10 måneder af regnskabsåret har Danish Crowns afregning per kilo svinekød været 2 kroner lavere end konkurrenternes betaling. De seneste syv måneder er efterslæbet således vokset til 2,63 kroner, viser beregninger fra Finans. 

Hos Danish Crown er det pressechef Jens Hansen, der kommenterer beregningerne over for Finans. Han siger:

- Vi er meget bevidste om, hvilke udfordringer vi står med. Vi arbejder benhårdt på at finde løsninger, som hurtigst muligt kan forbedre og helst genoprette vores konkurrenceevne, siger han.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle