Venner siden landbrugsskolen, nu høster de sammen

Mark Timmerman og Lasse Schack har været venner siden de læste til landmand sammen. Nu driver de begge to hvert deres landbrug i nærheden af hinanden, og venskabet har udviklet sig til et professionelt samarbejde om markdrift og afgrøder.

En New Holland TX66 med et 22 fods skærebord står klar til at gå i krig med høsten. Det er Tenna Hedeager der har fanget billedet af den strågule høstmaskine, da hun en søndag var ude med sin kæreste Mark Timmerman og deres datter for at besigtige afgrøderne. 

- Mark er ude og checke for at se, om halmen er tør nok. Så derfor er jeg og vores datter taget med derned, fordi det er der, man også kan få lidt familietid nogle gange. Så fik vi en lille søndagstur, for at tage ud og vurdere hvad der skulle ske, fortæller Tenna Hedeager.

Hverken marken eller maskinen er deres egen, men tilhører Lasse Schack, som har 100 hektar på sin bedrift lidt syd for Skodborg. Mark Timmerman sin egen bedrift med 600 malkekøer på sin bedrift, der ligger mellem Jels og Vejens. 

Venner siden landbrugsskolen

Det er ikke helt tilfældigt, at Mark Simmerman og Tenna Hedeager tager på søndagsudflugt til Lasse Schacks mark. Mark Timmerman og Lasse Schack har nemlig kendt hinanden siden skoletiden.

- Egentlig stammer det tilbage fra landbrugsskolen. Vi har begge to taget Vækstlinjen, dengang det stadig hed Grøn Linje, og man mødtes i sommerferien, påskeferien og vinterferien, mens man gik på gymnasiet eller handelsskolen i hverdagen. Der mødte vi hinanden, og fandt ud af at vi boede ret tæt på hinanden, fortæller Mark Timmerman.

Nu driver de to venner landbrug i nærheden af hinanden. Derfor har venskabet også udviklet sig til et partnerskab, hvor Lasse Schacks afgrøder, bliver til foder for Mark Timmermans malkekøer. 

Høst i et mærkeligt år

Sammen fik de to venner høstet 15 hektar vinterbyg, som blev høstet med et udbytte på 68 tønder på 14 procent vand. Mark Timmerman var godt tilfreds med høsten, som kom på baggrund af et år, som har været svært at blive klog på.

- Det har været et mærkeligt år, fordi foråret var koldt og vådt, og egentlig mest vådt. Så vi ventede længe på at komme til at køre og få lavet nogle gode såbede især til majsene. Da det så endelig blev tørt og vi kunne komme i gang med at så som vi plejer, så blev det bare så tørt at det stoppede væksten på især vårbyggen, fortæller Mark Timmerman.

Landbrug på de sociale medier 

Tenna Hedeager var hurtig til at fange et billede i forbindelse med høsten af vinterbyg, og det er hun øvet i. Hun har nemlig lavet en instagram-profil der hedder ’Stursbol’, hvor landmænd som byboere kan følge med i udviklingen på Stursbøl Mælkeproduktion. 

- Vi syntes det er vigtigt at være til stede, der hvor fremtidens unge landmænd og kvinder er, fortæller Tenna Hedeager om Instagramprofilen.
 

Faktaboks

Skyd Høsten 2023 - Sådan gør du 

Skyd Høsten Bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

  • Hovedpræmie: Høstfest til 20.000 kr.
  • Ugevindere deltager i konkurrencen om hovedpræmien.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort på 500 kr. til SuperGavekortet.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • Vi mangler at få indsendelser på vinterhvede, havre, tricitale og hestebønner.

Vi trækker lod blandt alle andre indsendte billeder og videoer om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.879 kr.Sådan deltager du:

  • Indsend dine billeder og video på: landbrugsavisen.dk/skyd-2023. Her kan du også læse betingelserne for konkurrencen.

Emneord

Skyd Høsten 2023

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle