Tørke kan bidrage til at stabilisere frøpriserne

Ugen på Spidsen: Mange frøgræsmarker tørster, og mange steder er en reduktion i udbytterne allerede en kendsgerning. Fra Oregon i USA meldes der også om tørke. Hvis tørke reducerer frøhøsten i både Danmark og Oregon, får det stor betydning, da det vil ramme 60-70 procent af verdens produktion af græsfrø. Det kan bidrage til at holde priserne på frø oppe, skriver denne uges klummeskribent på Mark.

Danske frøavlere kunne i 2022 glæde sig over både gode udbytter og en god afregning for deres frø. Det resulterede i en rekordstor slutafregning på i gennemsnit cirka 18.000 kroner per hektar.

Omtrent samme situation gjorde sig gældende for de amerikanske frøavlere i Oregon. De høstede også rigtig høje udbytter og fik en god pris for deres frø.

Danmark og Oregon står for 60-70 procent af verdens produktion af græsfrø. Derfor vil en mindre frøhøst, som følge af tørke i...

Er du allerede abonnent? Så klik på login


Vil du læse mere?

Artiklen er forbeholdt vores abonnenter på magasinet Mark.
Køb et online abonnement til Mark og læs videre inden for få minutter.
169 kr./mdr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.