Snigpremiere: Horsch' første gødningsspreder når ud på 48 meter

Horsch Leeb har i dag fredag snigpremiere for pressen på ny gødningsspreder, der når ud på 48 meter. Den kommer i handlen i 2025

Horsch betræder nyt land, når man nu er på vej med en gødningsspreder, endda en af de helt store. Det er Horsch Leeb Xeric 14 FS, som netop i dag er blevet vist for pressen under et arrangement på fabrikken i Landau i Sydtyskland.

Nyheden bliver vist på Agritechnica senere på året, men ventes først tilgængelig for kunderne i 2025. Maskinen har en tank på 14 kubikmeter og en 48 meters bom. Den kan angiveligt sprede gødning med en arbejdshastighed på 25 km/t.

- En af udfordringerne under udviklingen har været at sikre, at maskinens komponenter kan klare den slitage, som handelsgødning giver, lyder det fra Horsch.

- Den kan være interessant, sikkert også i Danmark, for dem, der gerne vil gå over de 36 meters plejespor og som er afhængige af handelsgødning, siger Arne Gejl fra den danske importør, WekoAgro ved Hammel.

- Men jeg vil da godt lige tilføje, at en konventionel marksprøjte, der jo også kan udbringe flydende gødning, er et nærliggende alternativ, siger Arne Gejl.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.