Betalt indhold af Bayer Crop Science

Når lidt er mere end nok til bekæmpelse af ukrudt i vintersæd

Uanset hvor rene markerne er fra efterårets ukrudtsbehandling, så pibler der altid lidt ukrudt frem i foråret, der skal bekæmpes - særligt enårig rapgræs og de tokimbladet arter såsom burresnerre og kamille. Klaus Nielsen fra Bayer giver her sine råd til en enkel og effektiv forårsopfølgning.

- Efter mange planteavlere har haft stor succes med at anvende efterårsløsningen, Mateno Duo + Prosulfocarb, mod både græs- og tokimbladet ukrudt, er det tid til opfølgning i foråret. Løsning har ryddet rigtig godt op i både græsser og tokimbladet ukrudt, så når det kommer til forårsopfølgning, og 'lidt er mere end nok', har vi en ny løsning med Hussar Plus OD + Pixxaro®, udtaler Klaus Nielsen fra Bayer.

Enkel og effektiv løsning mod det mest almindelige ukrudt i foråret

- Når jordskorpen brydes i april, kan mange planteavlere 'nøjes' med opfølgning mod enårig rapgræs, små rajgræsser, vindaks og de generelle bredbladet ukrudtsarter, som ofte spirer frem i foråret. Det kan gøres enkelt og effektivt ved at kombinere Hussar Plus OD + Pixxaro®, indtil vintersædens stadie 32. Det er en god økonomisk løsning, der kan tankblandes med vækstregulering og den første svampebehandling, som oftes køres samtidig i stadie 30-32 - enkelt og effektivt, fortæller Klaus. 

- Løsningen, som er meget anvendt i vårbyg, kan derudover bruges i al vintersæd (vinterhvede, vinterrug, triticale og vinterbyg). Det betyder, at de samme produkter udnyttes bedre hos jer planteravlere, fortæller Klaus.


Hussar Plus + Pixxaro® er en effektivt løsning til en blandet bestand af ukrudt i foråret.

I vinter og vårsæd anbefaler vi at anvende 0,05-0,07 l/ha Hussar Plus OD + 0,15 l/ha Pixxaro® + 0,5 l/ha Olie, når ukrudtet er har 2-3 blade. Vær dog opmærksom på, at i vinterbyg må der max anvendes 0,05 l/ha Hussar Plus OD. 

Vælg den rette sprøjteteknik

Valg af sprøjteteknik kan være afgørende for, hvorvidt man får fuld effekt af en ukrudtsbehandling. Vi anbefaler en kompakt luftinjektionsdyse med enkel eller dobbeltvifte som for eksempel Lechler ID-025 eller Lechler IDKT-025. Pas på at dysen ikke bliver for stor, da vi opnår den bedste effekt ved en fremkørselshastighed på maks. 8 km/t og et tryk, som helst skal op på min. 3,0 bar for at opnå dråber, som ikke bliver for store.

Kom afsted i rette tid med Hussar Plus-Vejret

Hussar Plus-Vejret den 14. april 2023.

Til indeværende sæson har vi hos Bayer udviklet et nyt digitalt hjælpeværktøj, Hussar Plus-Vejret, som hjælper dig med at anvende Hussar Plus under de mest optimale vejrbetingelser. Tjek dit lokale Hussar Plus-Vejr på https://www.cropscience.bayer.dk/vaerktoejer-og-services/hussar-plus-vejret og find de bedste sprøjtedage.

Pixxaro®, Broadway®, Rexade® Corteva.

Emneord sponsoreret, Bayer Crop Science, Pixxaro®, Broadway®, Rexade® Corteva, Mateno Duo, Prosulfocarb, Hussar Plus OD, græs- og tokimbladet ukrudt, ukrudtsbekæmpelse, sprøjteteknik, Hussar Plus-Vejret

Betalt indhold af Bayer Crop Science

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.