Myndigheder raser over griseproducent: Flere italienske grisegårde ramt af afrikansk svinepest

Smitten med afrikansk svinepest breder sig, og yderligere to norditalienske grisegårde er konstateret smittet med den frygtede sygdom.

Først var der et udbrud, men nu er yderligere to grisegårde i Norditalien ramt af den frygtede grisesygdom afrikansk svinepest.

Det rapporterer Pig Progress.

De to seneste udbrud er fundet på to gårde tæt på hinanden nær landsbyen Zinasco i Pavia-provinsen i Lombardiet, der er et af de væsentligste regioner med griseproduktion i Italien.

De nye fund er cirka 16 kilometer fra det første udbrud på en gård i regionen, der blev opdaget i sidste uge.

På den ene gård var 23 af 26 grise allerede døde, da veterinærmyndighederne blev opmærksomme på smitten. På den anden gård befandt 31 grise sig.

De to seneste fund har skabt rør blandt regionale politikere, fordi besætningsejeren på den ene gård angiveligt har været for længe om at slå alarm.

Den lokale landbrugsrådmand Alessandro Beduschi lagde i det lokale medie Milano Today ikke fingrene imellem, da han kommenterede udviklingen: 

- Ingen inddæmningsforanstaltning kan være effektiv, hvis uansvarlig adfærd og mangel på kommunikation forhindrer rettidig indgriben, hvilket risikerer at bringe hele den regionale grisesektor i fare.

Som konsekvens af de seneste udbrud er flytning af grise i Lombardiet blevet underlagt strengere krav, og enhver flytning af grise er forbudt i et område med en radius på 10 kilometer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle