For tredje år i træk stiger antallet af elever, der starter på landbrugsuddannelsen på en af Danske Landbrugsskolers medlemsskoler. Det er utrolig glædeligt, mener formand Lars Møgelbjerg Andersen.
I august mødte 15 procent flere nye elever op på grundforløbene på de danske landbrugsskoler sammenlignet med sidste år.
Dermed stiger antallet af elever, der starter på landbrugsuddannelsen på en af Danske Landbrugsskolers medlemsskoler.
Det skriver Danske Landbrugsskoler i en pressemeddelelse.
I år er der startet 747 nye elever på de 11 medlemsskoler, det svarer til, at der i alt er100 flere elever, som er startet på GF1 eller GF2 sammenlignet med sidste år.
Ifølge Danske Landbrugsskoler har 35 procent af de nye elever valgt uddannelsen med eux.
Hos Danske Landbrugsskoler er man naturligvis godt tilfredse med udviklingen.
- De senere år har skolerne været optaget af at styrke kvaliteten af uddannelsen, samarbejde om rekruttering af nye målgrupper som studenter og udvikle undervisningsforløb, der har fokus på den grønne omstilling og skabe opmærksomhed om vores kostskolemiljø. Uddannelsesvalg er komplekst, så det er naturligvis vanskeligt at pege på en enkelt forklaring, men vi tror på det fortsatte samarbejde og er meget glade for at se, at de unge vælger os til, siger formand Lars Møgelbjerg Andersen.
Modsat tendens ses på universiteterne. Her er optaget på de relevante uddannelser for landbrugs- og fødevareerhvervet faldet med syv procent i forhold til 2022.
Fremtiden kræver flere faglærte
Landbrugsskolerne hviler dog ikke på laurbærrene, lyder det, for landbrugserhvervet mangler også mere veluddannet arbejdskraft de kommende år, ligesom krav til klimatilpasninger og nye produktionsformer vil kræve endnu flere faglærte med en landbrugsuddannelse.
Derfor håber Danske Landbrugsskoler at at få sit ønske om et grønt videnscenter opfyldt på den kommende finanslov.
- Det vil medvirke til at samle viden og skabe øget synergi blandt de mange interessenter omkring landbruget, siger næstformand Bjarne Ebbesen.
Ud over de nye elever, er der også en masse, der allerede er i fuld gang med deres landbrugsuddannelse eller en lederuddannelse som produktionsleder eller agrarøkonom.
Tæller man alle studerende med, er der i alt 1.620 elever på landbrugsskolerne og det er 13 procent flere end i 2022. Det sidste viser ifølge organisationen også, at man er i stand til at fastholde eleverne på uddannelsen.
/kold